Optimum Solar

Cégünk családi vállalkozásként indult 2011-ben. A kezdetektől arra törekedtünk, hogy megbízható, hosszú távú megoldást kínáljunk a napelemes rendszerek és a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatások terén. Kollégáink és vezetőségünk kitartó munkájának köszönhetően mára országos vállalattá váltunk.

A technikai fejlődésnek és szakembereink tapasztalatának köszönhetően megrendelőink számára kimagasló és komplex szolgáltatást nyújtunk a kisebb napelemes rendszerek, a napelemparkok és a komplex energetikai megoldások területén.

Az OPTIMUM SOLAR Zrt. a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség és a Magyar Napelem Iparági Egyesület tagja.

10+

év
tapasztalat


1000+

új ügyfél
évente


1M+

felszerelt
napelem panel


98.5%

pályázati
sikerráta


Hitvallás, filozófia
Hosszú távon, évtizedekben gondolkodunk

Üzletfejlesztési igazgatónk, Lugos Roland már gyermekkorában eldöntötte, napelemekkel fog foglalkozni, amikor a Csillagok és bolygók titkai című ismeretterjesztő könyv borítóján megpillantotta a műholdra szerelt napelemeket. Mára a téma szakértőjeként a megújuló energia hasznosításának népszerűsítéséért, a gazdasági alapokon nyugvó és fenntartható beruházások elterjedéséért dolgozik az Optimum Solar csapatával egységben.

Az energetikai beruházások hosszú távú együttműködést jelentenek, így a cég számára kulcsfontosságú a bizalom.

„Hosszú távon, évtizedekben gondolkodunk. Napelemes rendszereket nem szabad más filozófiával forgalmazni. 20-50 évre kell megbízhatóan működő megoldást biztosítani a családoknak, intézményeknek, pénzügyi befektetőknek, melynek alapja a minőség és a szakértelem.”

Társadalmi szerepvállalás
Értékrend közvetítése és megőrzése

Fontos számunkra, hogy munkánkon túl megfelelő értékrendet közvetítsünk, és mindezek mellett nélkülözhetetlennek tartjuk a társadalmi szerepvállalást, illetve a helyi értékek megőrzésének elősegítését. Úgy véljük, hogy céljainkat közös munkával könnyebben érhetjük el, ezért több helyi egyesületet és szervezetet támogatunk.

Regionális és országos szinten is teszünk azért, hogy felhívjuk a figyelmet a környezetvédelem jelentőségére és a megújuló energiát hasznosító napelemes rendszerek hasznosságára.

Edukáció

Mentorként és főszponzorként indulása óta támogatjuk a környezettudatos Szuperzöld című televíziós magazinműsort az RTL Klubon. A műsor 2019-ben elnyerte a Magyar Telekom Csoport Fenntartható Sajtó Díját.

A Szuperzöld Facebook oldala itt érhető el, az adások pedig az RTL Most felületén bármikor visszanézhetők!

Környezettudatosság
Célunk a fenntartható fejlődés mellett az energiahatékonysági fejlesztések elősegítése

A környezetvédelem mellett eltökélten hirdetjük a megújuló energia jelentőségét. Folyamatosan Magyarország megújuló energia termelésének tervezésén és kiépítésén dolgozunk. Számunkra fontos, hogy milyen szemléletet és rendszereket hagyunk az utódainkra. Célunk a napelemes rendszerek, az elektromobilitás elterjedését elősegíteni, és minőségi munkát végezve megvalósítani, fenntartani!

A 2015-ös Magyar Fenntarthatósági Csúcson, Magyarország legnézettebb közösségi tévécsatornája, az OzoneNetwork által alapított Ozone Zöld-díj harmadik helyéért járó elismerést vehettük át.

Iránymutatás az innovációra
Élen járunk a napenergia-hasznosításban

Folyamatosan kutatjuk és fejlesztjük az energiahatékonyság növelését elősegítő új eszközöket, technológiákat és eljárásokat. Stratégiánk egyik alappillére, hogy Megrendelőink számára a piacon fellelhető leghatékonyabb, környezetbarát és gazdaságilag megalapozott megoldásokat kínálunk.

Mi is napenergiával működünk
Mi is megújuló energiát hasznosítunk

Az Optimum Solarnál hiszünk abban, hogy munkánkkal értéket teremtünk, és abban is, hogy a megújuló energia hasznosítása nem csak környezettudatos szempontból kiemelkedő, hanem jó befektetés és hosszú távon biztosítja az energiaellátást. Ebben a szemléletben hoztuk létre a 700 m2 alapterületű bajai központunkat, ami maximálisan eleget tesz a kor elvárásainak. 2015-ben került átadásra a hőszivattyúval működtetett fal és mennyezeti fűtéssel és hűtéssel ellátott iroda- és raktárépületünk, melynek energiaszükségletét helyben termeljük meg. Az összesen 43 kWp teljesítményű napelem egy része szerelőcsarnokunk tetején található, emellett az épület villamosenergiaigényét két, nagy teljesítményű, úgynevezett forgatós tartószerkezetre szerelt napelemes rendszer látja el.

A felszerelt napelemes rendszerek összesen 55 000 kWh-t termelnek évente, mellyel 38 000 kg CO2-szennyezéstől mentesítjük a környezetet.


Telephelyünk tervezésekor egyes helyiségek megvilágítására fénycsatornás megoldást terveztünk.
A fénycsatorna, amellett, hogy környezetbarát megoldás, csökkenti a fenntartás költségeit, mivel természetes fényt juttat az épületbe.

Lényegesnek tartottuk, hogy az építkezéskor eltávolított növényzetet pótoljuk, így a telekre 11 darab gyümölcsfát és további 25 darab egyéb fafajtát ültettünk.

Elnyert támogatásaink
Elnyert támogatásaink

Tanúsítványaink
tanúsítványaink

Cégünk az osztrák Fronius inverter gyártó hivatalos szervizpartnere, emellett az alábbi tanúsítványokkal rendelkezik:

  • ISO-9001
  • ISO-14001
  • TÜV SÜD által kiadott 3834-2 és 1090-1

Napelemes rendszereink


5,51 kWp

Kerepes- 2018

További referenciáink
6,96 kWp

Gödöllő - 2018

További referenciáink
3,03 kWp

Szada - 2020

További referenciáink
2,20 kWp

Veresegyház - 2019

További referenciáink
7,83 kWp

Veresegyház - 2019

További referenciáink
29,7 kWp

Hatvan - 2020

További referenciáink
246,24 kWp

Hidas - 2016

További referenciáink
10,00 kWp

Nagykőrös - 2015

További referenciáink
5,30 kWp

Karcag - 2016

További referenciáink
10 kWp

Ráckeve - 2016

További referenciáink
4,77 kWp

Zalaegerszeg - 2016

További referenciáink
585,12 kWp

Baja - 2017

További referenciáink
8,25 kWp

Bóly - 2014

További referenciáink
4db 574,08 kWp

Jászszentlászló - 2017

További referenciáink
50,00 kWp

Kiskunlacháza - 2015

További referenciáink