Napelem vállalkozásom telephelyére

Több mint megtakarítás.

A magyarországi vállalkozások felé is egyre nagyobb elvárás az energiahatékonyság növelése, illetve a környezettudatos magatartás.

A megújuló energiát hasznosító napelemek, napelemes rendszerek segítségével helyben előállítható a vállalkozás energiaszükséglete környezetbarát és gazdaságos módon.

Ajánlatkérés

Miért jó döntés a vállalkozások
számára a napelem?

Modern
technológia

Gyorsan
megtérül

Hosszú távú
megoldás

Környezet-
tudatos

Havi villanyszámla

185.000 Ft

és 3 x 80 AMPER
ALATTI
  • Nem építési engedély köteles
  • Éves szaldó elszámolás
Havi villanyszámla

185.000 Ft

és 3 x 80 AMPER
FELETTI
  • Építési engedély köteles
  • Idősoros havi elszámolás

Miért 185 000 Ft?

Nagyságrendileg a havi 185 000 Ft* jelenti a határt a háztartási méretű kiserőművek (HMKE), illetve a kis teljesítményű erőművek között.

Amennyiben a vállalkozás havi villanyszámlája 185 000 Ft alatt van, illetve a telephely rendelkezésre álló teljesítménye nem haladja meg a 3x80 Ampert, akkor a napelemes rendszerrel kapcsolatos szolgáltatói engedélyeztetés és kivitelezés megegyezik a lakossági rendszerekével.

*37 Ft/ kWh áramárral kalkulálva.

Napelemes rendszer kiépítésének folyamata

Mi a különbség?

Háztartási méretű kiserőművek alatt olyan kisfeszültségű hálózatra csatlakozó kiserőműveket értünk, melyeknek csatlakozási teljesítménye nem haladja meg az 50 kVA-t.

Kis teljesítményű erőmű esetén az energiáról szóló 2007. évi LXXXVI. törvény 4. § (1) bekezdésében meghatározott 0,5 MW-nál kisebb névleges teljesítőképességű villamos energiát termelő erőműről beszélünk.

Kis teljesítményű erőművek telepítéséhez szükséges a Kormányhivatal Mérésügyi és Biztonsági Hatóság építési engedélyére, illetve a HMKE-hez hasonlóan a közüzemi hálózatra való csatlakozást is engedélyeztetni kell a szolgáltatónál, és szaldó elszámolás sem alkalmazható.

Napelem vállalkozás telephelyéreárajánlat kalkulátor

ajánlatot kérek